Bili smo sponzori nogometnog turnira - Alpas Cup 2016
 

Završilo je i sedmo izdanje Alpas Cupa, najvećeg nogometnog turnira za mlađe uzraste (U-11) u  Europi. Turnir za 2016. godinu na stadionu NK Udarnika u Kurilovcu pored Velike Gorice okupio je kroz kvalifikacije i Glavni turnir koji su trajali puna četiri dana – preko 40 klubova te više od 8000 igrača, službenih osoba i gledatelja.

Dobra organizacija, brojni sponzori, akcije i nagradne igre, tombola i live stream te promocija na digitalnim kanalima zaista su novost u hrvatskom sportu, ali i općenito poslovnom životu iako je 2016. godina, međutim, Alpas Cup je to sve ove godine odveo na posebno visoku razinu s kojom se malo koji turnir može pohvaliti, čak i šire og Hrvatske.

Naposljetku, naslov je relativno iznenađujuće odnio RNK Split sjajnom obrambenom i radničkom, kako i samo ime kluba kaže, igrom. Splitovci su pobijedili 2:0 FK Željezničar u finalu u kojem su se istaknula braća Alibašić, Davud i Vedad od kojih je prvi bio najbolji strijelac turnira, a drugi vratar. Treća je bila Rijeka koja je s dva fantastična eurogola Marata Žlibanovića u borbi za broncu u Jadranskom derbiju svladala Hajduk 2:0, dok je Utješni turnir osvojio GNK Dinamo, ispred Međimurja i trećeg Zadra.

Novo izdanje turnira definitivno slijed,  interes je još uvijek velik te turnir kvalitativno i kvantitativno raste iz godine u godinu. No, do lipnja 2017. godine treba napraviti još mnogo toga kako bi turnir nastavio rasti i stvarati nove Modriće, Rakitiće i Mandžukiće te davati priliku novim naraštajima hrvatskog i međunarodnog nogometa da se negdje afirmiraju prije nego krenu u ozbiljnije nogometne vode.

Tvrtka Ro-Termo d.o.o.  prepoznala je značaj ovog turnira i kao društveno odgovorna tvrtka prihvatila se sponzorstva Alpas Cupa 2016 koji je itekako važan za naš kraj, jer uz sport i sportski duh takmičenja od najranije dobi djecu uči fer spotskom takmičenju, gdje klubovi iz čitave Europe stječu međusobna prijateljstva i na kraju nije ni bitno tko će ove godine pobijediti, nama kao sponzorima  bitno je da se sportski duh nastavlja novim Alpas Cupom 2017.   

Galerija slika: