VRV INTEGRIRANO UPRAVLJANJE KLIMOM
 

VRV

Daikin VRV sustav je višezonski uređaj za klimatizaciju s promjenjivim protokom radne tvari. On vam daje mogućnost upravljanja pojedinim zonama u svakoj prostoriji i na svakoj etaži komercijalne zgrade.

VRV nudi kompletno rješenje sustava za grijanje, hlađenje, ventilaciju, proizvodnju tople vode, zračne zavjese i središnje upravljanje.

 

PREDNOSTI

 
 • NISKI POGONSKI TROŠKOVI
  VRV sustavi optimiziraju sezonski rad s visoko učinkovitim vanjskim i unutarnjim jedinicama, uz povrat topline i invertersku tehnologiju, pametno upravljanje energijom itd.
 • PRECIZNO UPRAVLJANJE ZONAMA
  Pojedinačnim upravljanjem za svaki kat ili prostoriju, štedi se energija. Ova raznovrsnost VRV čini idealnim za zgrade s više najmoprimaca.
 • VRHUNSKI KOMFOR
  VRV sustavi osiguravaju svjež zrak i pravu temperaturu uz propisanu vlažnost i minimalnu razinu buke.
  Uključuje tehnologiju radne tvari s promjenjivom temperaturom i kontinuirano grijanje kako ne bi došlo do hladnog propuha.
 • VELIKA PRILAGODLJIVOST
  VRV-ov modularni pristup prilagodjava se toplinskim opterećenjima u različitim dijelovima zgrade.
  VRV IV sadrži VRV konfigurator radi lakšeg puštanja u pogon.
 

ŠIROKA PALETA MODELA

 
 

Standardi i tehnologija

 

VRV IV standardi

1 Varijabilna temperatura radne tvari

2 Kontinuirano grijanje   

3 VRV konfigurator 


VRV IV tehnologija

1 Daikinov spiralni kompresor 

2 Četverostrani izmjenjivač topline   

3 Plinom hlađeni PCB

4 Istosmjerni motor ventilatora

5 Intuitivno upravljanje funkcijama

 

VRV, originalno
 

VRV je prvi sustav za klimatizaciju zraka nas svijetu s regulacijom promjenjivog protoka radne tvari. Prvi ga je na tržište plasirao Daikin 1982. godine, a naziv VRV je izveden iz tehnologije koju mi nazivamo ‘Variable Refrigerant Volume’ (promjenjiv volumen radne tvari).

Geotermalni VRV
 

Geotermalni VRV iskorištava energiju tla kao obnovljivi izvor energije i tako smanjuje CO2 emisije. Odlikuje se odličnom energetskom učinkovitošću budući da su temperature tla i vode relativno nepromjenjive, za razliku od temperatura vanjskog zraka.

VRV s povratom topline
 

Daikin VRV s povratom topline iznova upotrebljava toplinu koja se izdvaja rashladnih procesa kako bi osigurao jeftinu toplinu za ventilaciju svježim zrakom, toplinske zračne zavjese, toplu vodu ili zagrijavanje prostorija.

Profesionalna podrška
 

Daikin vam osigurava jedno mjesto za kontakt u vezi cijelog sustava. Projektanti dobijaju stručnu podršku i softverske alate i na taj način montažerima pojednostavljujemo puštanje u pogon i održavanje.

 

POVEZANI PROIZVODI